در بسیاری از جوامع و فرهنگ ها، طلا به عنوان نماد زیبایی و ثروت شناخته می شود و از آن در صنعت لوازم آرایشی و بهداشتی برای تولید محصولات جوانساز و ضد چین و چروک استفاده می کنند. همچنین در تزئین خوراکی ها و بعضی از غذاها نیز کاربرد دارد. هرچند که کاربرد اصلی این فلز گران قیمت در موارد غیر خوراکی و غیر پوستی می باشد اما احتمالا در سال های اخیر اصطلاح «طلای خوراکی» را زیاد شنیده اید. این نوع طلا به صورت ورقه طلا به بازار توزیع می شود و از آن در خوراکی هایی مثل دسرها و نوشیدنی ها استفاده می کنند. البته این طلای خوردنی طعم خاصی ندارد و به عنوان یک عنصر تزئینی استفاده می گردد. عده ای نیز بر این باور هستند که طلا یک مزه منحصر به فرد به خوراکی می دهد و برای بدن نیز مفید است. نظر شما چیست؟ آیا طلا واقعا ارزش غذایی دارد؟ در این مقاله نگاهی به طلای خوراکی خواهیم داشت و مزایا و معایب آن را مورد بررسی قرار خواهیم داد. اگر علاقه مند به این محتوای جالب هستید، همراه هومن گلد باشید.
تاریخچه طلا خوراکی
شاید فکر کنید که مردم تحت تاثیر فضاهای مجازی و جوامع مدرن و همچنین فخر فروشی و نشان دادن ثروت خود، از خوراکی هایی با تزئین طلا استفاده کنند، اما جالب است بدانید که استفاده از طلا در غذا و خوراک خود قدمتی ۵۰۰۰ ساله داشته و تاریخچه طلا خوراکی به دوران مصر باستان باز می گردد. در زمان های بسیار دور، مصریان طلا را به غذاهای خود اضافه کرده و این خوراکی های مخصوص را به خدایان خود هدیه می کردند. آنان بر این باور بودند که طلای خوراکی قادر است ذهن، جسم و روح را پاکسازی کند.
در کشورهای شرقی مثل چین، ژاپن و هند نیز از طلا در آشپزی و پزشکی استفاده می کردند.
این عنصر ارزشمند در میان پادشاهان اروپایی و مردم ساکن خاور میانه جایگاه ویژه ای داشت. پزشکان معتقد بودند که طلای خوردنی تاثیر زیادی در درمان آرتروز و کاهش درد مفاصل دارد. از دهه ۱۹۸۰ میلادی، مجددا استفاده از طلا در آشپزی و مواد خوراکی رواج پیدا کرد و ژاپنی ها اولین کسانی بودند که از طلا در نوشیدنی های خود مثل قهوه و چایی استفاده کردند.
امروزه طلای خوراکی در رستوران های لاکچری و لوکس جایگاه ویژه ای دارد و از آن در انواع نوشیدنی ها، دسرها و حتی بعضی از غذاها استفاده می کنند. این نوع خوراکی های تجملاتی از زمان های گذشته محبوب بوده و امروزه نیز با مجوز اتحادیه اروپا و آمریکا، در دسترس عموم قرار گرفته است. قیمت طلای خوراکی بسیار بالاست و برای تجربه کردن آن باید مبلغ بسیار زیادی را پرداخت کنید.
کاربرد طلا خوراکی
در این بخش قصد داریم تا درمورد کاربرد طلای خوراکی صحبت کنیم تا ببینیم از این عنصر گران بها در چه خوراکی هایی استفاده می کنند.
انواع دسرها و شیرینی ها: از طلا در خوراکی هایی مثل انواع دسرها و شیرینی ها استفاده می کنند. با ورق طلا روی کیک ها و دسرها را می پوشانند و روی شکلات ها و ژله ها را با پودر طلا تزئین می نمایند. این فلز زیبا به خوراکی ها جلوه ای لوکس و درخشان می بخشد. از طلا در انواع نان های طلایی و شکلات ها نیز استفاده می شود، مثلا در مراسم اسکار ۲۰۱۵، یک شکلات خاص با روکش طلا آماده کردند.
تزئین نوشیدنی ها: طلای خوراکی در تزئین نوشیدنی ها نیز حضور درخشان دارد. از کوکتل ها گرفته تا قهوه و کاپوچینو به وسیله طلا تزئین شده و با قیمت های گزاف فروخته می شود. این نوشیدنی ها در رستوران های لوکس سرو می شود و مشتریان با سفارش آن می تواند تجربه ای خاص و به یاد ماندنی برای خود رقم بزنند. نوشیدنی دیگری در کشور آلمان وجود دارد که به آن آب طلا می گویند و یکی از نوشیدنی های سنتی این کشور محسوب می شود.
غذاها: در بعضی از غذاها مثل پیتزا، استیک و سوشی از تزئین ورق طلا استفاده می کنند. در یک نوع خوراکی لوکس و گران بهای لندنی به نام کوانترو از طلای ۲۴ عیار استفاده می شود.
معایب طلای خوراکی
در رابطه با خوب یا بد بودن طلای خوراکی نظرات متفاوتی وجود دارد. بعضی از مردم فکر می کنند که خوردن طلا برای بدن مضر است و این کار تنها راهی برای افزایش سود صاحبان کسب و کار است. اما حقیقت این است که بدن نمی تواند ورق طلا را جذب کند و به همین دلیل اگر مایل هستید می توانید طلای خوراکی مصرف کنید. یکی از معایب خوردن طلا مانند بقیه خوراکی ها مصرف زیاد آن است که زیاده روی در هیچ چیزی عواقب خوبی ندارد و ممکن است باعث ایجاد سوءهاضمه شود. همچنین عده ای معتقدند که مصرف بیش از حد این عنصر باعث زردی پوست خواهد شد. در هر حال به خاطر داشته باشید که وقتی چاشنی و عنصری در سراسر جهان مورد استفاده قرار می گیرد و یک اصطلاح فراگیر می شود، از فیلترهای استاندارد جهانی عبور کرده و شما بدون نگرانی می توانید خوراکی های طلایی سفارش دهید.
فواید طلای خوراکی
فواید طلای خوراکی
حال که خیالتان آسوده شد طلای خوراکی ضرر ندارد، بهتر است با مزایای آن آشنا شوید. بخشی از فواید این فلز خوراکی عبارت اند از:
ـ طلای خوراکی برای درمان سرطان مفید است.
ـ ضد التهاب بوده و باعث تقویت سیستم ایمنی بدن و قلب می شود. طلا با تحریک فعالیت سلول های ایمنی، آنتی بادی تولید می کند و این امر باعث می شود تا بدن با عوامل بیماری زا مثل ویروس و باکتری ها بهتر مقابله کند.
– طلا باعث افزایش انعطاف پذیری رگ های خونی می گردد و گردش خون در بدن را بهبود می بخشد. این کار باعث می شود تا اکسیژن و مواد مغذی بهتر به بدن رسیده و مواد زائد بهتر دفع گردند.
ـ این فلز خوراکی موجب جوان سازی اندام های داخلی بدن می گردد. همچنین با تولید کلاژن و الاستین در پوست، به جوان سازی آن کمک می کند. این دو ماده پروتئین پوست هستند و مصرف طلا به صورت خوراکی باعث تحریک تولید این پروتئین ها شده و به کاهش علائم پیری و شادابی پوست کمک می کند.
ـ باعث سلامت روان و درمان اختلالات عصبی مثل صرع، افسردگی، سردردهای میگرنی می شود.
ـ باعث تقویت حافظه، افزایش آگاهی و افزایش تمرکز می شود چرا که انتقال پیام های عصبی در مغز را بهبود می بخشد.
ـ در تقویت نیروی جنسی نقش موثری دارد. با بهبود گردش خون و تأثیرگذاری بر هورمون ها، قوای جنسی در مردان و زنان را افزایش می دهد.
ـ آرامش بخش بوده و باعث بالا رفتن طول عمر می گردد. طلای خوراکی بر هورمون های بدن تاثیر می گذارد و احساس آرامش و شادی در شما ایجاد می کند. همچنین در بهبود کیفیت خواب نیز موثر است.
نوعی دارو هومیوپاتی از طلا تولید کرده اند که مزایای سلامتی زیادی دارد. از این دارو برای معالجه اضطراب، گلودرد، سوزش معده، معالجه تپش قلب، پیشگیری از زخم لثه، التیام درد پارگی مفاصل و بسیاری از بیماری های دیگر استفاده می کنند.
نگهداری طلای خوراکی
نگهداری طلای خوراکی و غذاهایی که در آن ها طلا استفاده شده است، کار سختی می باشد زیرا این خوراکی ها ماندگاری کمی دارند. بنابراین اکثر رستوران های لوکسی که در منوی خود غذاها و خوراکی های مزین به طلا دارند، هنگام سفارش ابتدا هزینه آن را دریافت می کنند. جالب است بدانید که گران ترین غذای جهان که در کتاب گینس نیز ثبت شده است، یک سوشی با روکشی از طلا و مزین به یک نگین است. این سوشی ابتکار یک آشپز فیلیپینی می باشد که توانسته خلاقیت و آشپزی را ترکیب کند و یک غذای معروف خلق کند.
قیمت ورق طلای خوراکی
شاید برایتان سوال باشد که قیمت ورق طلا خوراکی به چه صورت است؟ ورق طلاهای خوراکی بر اساس عیارشان قیمت گذاری می شوند. به این معنی که هرچه عیار طلا بیشتر باشد، هزینه آن نیز بالاتر خواهد بود. هنگام خرید ورق طلا باید دقت کنید تا نوع با کیفیت آن را خریداری کنید چرا که هیچ ارزانی بی دلیل نیست و ورق طلا ارزان ممکن است حاوی ناخالصی باشد و کیفیت پایینی داشته باشد. در این صورت برای سلامتی شما نیز مضر خواهد بود.
ورقه طلا از چه چیزی ساخته شده است؟
اگر ورق طلا اصل بوده و کیفیت بالایی داشته باشد، از طلای خالص ۲۲ الی ۲۴ عیار و یا ترکیب فلزات خوراکی مثل نقره ساخته شده است. ورق طلای خوراکی ۲۴ عیار ظاهری درخشان و بسیار زیبا دارد و بر روی خوراکی ها نیز به صورت براق دیده می شود. عیار و کیفیت پایین ورق طلا، علاوه بر اینکه از لحاظ سلامتی برای بدن مفید نیست، بلکه به اندازه طلای ۲۴ عیار درخشندگی و زیبایی ندارد. شرکت های متخصص زیادی در زمینه ی تولید طلای خوردنی فعالیت دارند و کشورهایی مثل ایتالیا، انگلستان، ژاپن و آلمان از پیشگامان این صنعت محسوب می شوند.
در پایان
امروزه در رستوران های لوکس و لاکچری از ورق طلا برای تزئین خوراکی هایی مثل انواع دسرها و نوشیدنی ها استفاده می کنند. در جوامع امروز لذت بردن از غذا، فراتر از مزه آن رفته و جنبه های دیگری مثل زیبایی ظاهری نیز اهمیت پیدا کرده اند اما به دلیل بالا بودن قیمت آن، برای همه در دسترس نیست و عده کمی می تواند از طلا به عنوان ماده خوراکی استفاده کنند. ما در این محتوا به مبحث جذاب طلای خوراکی پرداختیم و مزایا و معایب آن را به صورت دقیق برای شما عزیزان بازگو کردیم. طبق تحقیقاتی که به عمل آمده است، این فلز باارزش خوراکی از لحاظ بیولوژیکی برای بدن بی اثر و خنثی می باشد اما همچنان تحقیقات بیش تری برای شناخت طلای خوردنی و فواید و مضرات آن لازم است.